PENKTADIENIAIS PO 18 VAL. ŠV. MIŠIŲ VYKSTA ŠVČ. SAKRAMENTO ADORACIJA. KVIEČIAME

2020 m. kovo 14 d., šeštadienis

Pranešimas dėl dalyvavimo Mišiose korona-viruso pandemijos laiku:

Dalyvausiančius pamalose bažnyčiose prašome laikytis kuo didesnio atstumo vieni nuo kitų, jei įmanoma sėdėti bent per metrą - kiek įmanoma nesėdėti vieni už kitų.

Jeigu esate vyresnio amžiaus, jaučiate ligos simptomus, sergate, ar esate rizikos grupėje, kviečiame į šv. Mišių auką jungtis iš namų Marijos Radijo pagalba. Tie, kas yra neseniai grįžę iš užsienio, taip pat kviečiami nuotoliniu būdu dalyvauti šv. Mišiose iš savo namų.

Kol yra viruso plitimo grėsmė, šv. Mišiose komuniją galėsite priimti trimis būdais: įprastai (į burną), į rankas arba dvasinę komuniją (sužadinus komunijos norą).

Priimdami komuniją į rankas ištiesiame dešinės rankos delną į priekį, į jį dedame kairį delną. Įdėjus ostiją į kairį delną, nesitraukdami nuo kunigo, ją paimame dešinės rankos pirštais ir įsidedame į burną.

Kol viruso plitimo grėsmė išlieka, pareigą dalyvauti sekmadienio Mišiose galima atlikti ir klausant Mišių per radiją ar televiziją. Šiuo laikotarpiu sekmadieniais 12.30 val. per LRT Plius televiziją ir LRT Klasika radijo programą bus transliuojamos šv. Mišios. Marijos radijas šv. Mišias transliuoja kiekvieną dieną!

Brangūs broliai ir seserys! Kaip ir kiekvienas išbandymas žmogaus gyvenime, šis irgi yra proga ugdyti, grūdinti savo pasitikėjimą Viešpačiu bei skirti daugiau laiko maldai ir Jėzaus Kančios apmąstymui. Susimąstykime, galbūt kaimynystėje yra vienišų vyresnio amžiaus žmonių, kuriems reikia pagalbos apsirūpinant maistu ar būtiniausiomis priemonėmis, galbūt galime padėti pasirūpinti gydytojų, slaugytojų ir tų, kurie privalo šiuo metu eiti į darbą, vaikais? Saugokime save, bet nepamirškime ir artimo..!



Klebonas Kun. Rokas Puzonas

2020-03-14